Omgekeerde bananencake

  • 8 personen
  • 60 min
  • waardering 7,9
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 g zachte boter
  • 230 g bruine suiker
  • 2 eieren
  • 185 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 grote, zeer rijpe bananen, gepureerd
  • voor de bananentopping
  • 50 g boter, gesmolten
  • 60 g bruine suiker
  • 6 grote rijpe bananen, in de lengte gehalveerd

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Vet de bodem en zijkant van een ronde vorm van 20 cm in doorsnede in en bekleed de vorm vervolgens met bakpapier.

Schenk voor de bananentopping de gesmolten boter over de bodem van de geprepareerde vorm en strooi de suiker erover. Rangschik hierop in een enkele laag de gehalveerde bananen met de gesneden kant naar beneden.

Klop met de elektrische mixer de boter en suiker tot een licht en romig mengsel. Voeg de eieren een voor een toe; klop tussendoor goed.

Zeef het meel en bakpoeder in een kom. Spatel het meelmengsel met een grote metalen lepel (of spatel) voorzichtig door het botermengsel, samen met de gepureerde bananen.

Schep het beslag op de gehalveerde bananen in de vorm; strijk het oppervlak glad. Bak de cake 45 minuten of tot een caketester die je in het midden steekt er schoon uitkomt.

Neem de cake uit de oven en laat hem 5 minuten afkoelen in de vorm. Stort hem vervolgens (op de kop) voorzichtig op een rooster. Laat hem volledig afkoelen.

Extra benodigd

Ronde bakvorm (Ø 20 cm), bakpapier, mixer

Bewaartip

Ongekeerde bananencake smaakt het best op de dag dat hij is gemaakt.

Kookboek

Het recept 'Omgekeerde bananencake' is afkomstig uit het kookboek...

Van de bakker

Leanne Kitchen

Niets is zo lekker als zelfgebakken broodjes, muffins, koekjes, cakes en taarten. 'Van de bakker' is een onmisbaar boek voor iedereen die houdt van zelf bakken. Vol... lees verder

© Uitgeverij Terra

Waardeer dit recept (12 stemmen)

Bananencake recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!