Broodstengels met Hawaïaans zwart lavazout

  • 24 stuks
  • 40 min
  • waardering 7
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 450 g bloem
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel melk
  • 3 theelepels gistkorrels
  • ½ theelepel bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels olijfolie, voor het bestrijken
  • 100 g Hawaïaans zwart lavazout

Voorbereiden

Doe voor het deeg de bloem in een keukenmachine. Meng in een glazen maatbeker 300 ml warm water met de olijfolie, melk, gist en suiker.

Giet bij draaiende motor de vloeistof in een straaltje bij de bloem. Draai tot je een bal deeg hebt. Dit duurt zo'n 3 minuten. Kneed het deeg 3 minuten op een met bloem bestoven werkvlak. Vorm het deeg tot een bal en leg die in een met olie ingevette kom. Dek af met een theedoek en laat op een warme plek rijzen tot het deeg in volume verdubbeld is.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 °C.

Rol het deeg op een licht met bloem bestoven werkvlak uit tot een rechthoek van 25 x 40 cm en ½ cm dik. Snijd het deeg in de lengte in repen van 1 cm breed. Vouw de repen doormidden en rol het deeg met je handen tot broodstengels van 25 cm lang.

Leg de broodstengels op anti-aanbak bakplaten. Bestrijk met olijfolie en strooi er Hawaïaans zwart lava zeezout over. Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de stengels om en bak ze in nog 10 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een draadrooster.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Broodstengels met Hawaïaans zwart lavazout' is afkomstig uit het kookboek...

Koken met zout

Valerie Aikman-Smith

Geniet van alle verschillende smaken van soorten zout uit alle delen van de wereld met recepten voor voorafjes, hoofdgerechten, bijgerechten, drankjes en... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!