Tofu cake

  • 12 stukjes
  • 35 min
  • waardering 8,5
  • Gebak
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g zijdentofu (kinugoshi dofu)
  • 250 ml yoghurt
  • ¼ theelepel fijn zeezout
  • 2 eetlepels agarvlokken
  • 200 ml aardbeienjam

Bereiden

Pulseer de tofu, yoghurt, het zout en de agar in een blender of keukenmachine tot een gladde emulsie - het moet niet te veel schuimen. Giet het mengsel over in een middelgrote pan en warm het zodra het schuim verdwenen is 7 minuten al roerend op laag vuur op, zonder het te laten pruttelen.

Giet het mengsel in een nagashikan-vorm of twee broodblikken (bekleed met bakpapier) en zet het ongeveer 4 uur in de koelkast om af te koelen en op te stijven.

Stort de cake voorzichtig door een scherp mes langs de rand te halen. Snijd hem in 12 stukjes en serveer ze met een beetje jam bij de thee, of als sluitstuk van een Japanse maaltijd.

Extra benodigd

Blender of keukenmachine, nagashikan-vorm van 15 × 14 × 4,5 cm of 2 broodblikken van 11,5 × 21 cm, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Tofu cake' is afkomstig uit het kookboek...

Japan - het vegetarische kookboek

Nancy Singleton Hachisu

'Japan - het vegetarische kookboek' laat de elegante eenvoud zien van de Japanse vegetarische keuken. De 250 recepten zijn ingedeeld naar bereidingswijze en met verse ingrediënten van het seizoen bereid. Zowel de prachtige fotografie als de... lees verder

© Spectrum

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Cake recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!