Chocoladecake van witte chocolade en frambozen

  • 1 chocoladecake
  • 60 min
  • waardering 8,3
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 150 g witte chocolade
  • 175 g fijne suiker
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
  • 90 g gedroogde kokosrasp
  • 2 eieren, losgeklopt
  • 150 g verse frambozen
  • poedersuiker

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 ºC (gasstand 4). Vet een bakblik van 16 x 26 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Laat de boter en chocolade in een pannetje op laag vuur smelten. Voeg de suiker toe en roer. Schenk het mengsel in een beslagkom en voeg het bakmeel en de kokos toe. Roer dit goed door elkaar en doe de eieren erbij. Roer nogmaals lichtjes door en schep dan de frambozen er voorzichtig door.

Schenk het beslag in de bakvorm en zet die 40 minuten in de oven, of tot de cake stevig is. Laat in het bakblik afkoelen, snijd in vierkantjes en strooi er poedersuiker over.

Extra benodigd

Bakblik (16 x 26 cm), bakpapier

Kookboek

Het recept 'Chocoladecake van witte chocolade en frambozen' is afkomstig uit het kookboek...

Fresh + fast

Michelle Cranston

'Fresh + fast' viert de groene link tussen gezondheid, vitaliteit en prachtig eten en bevat meer dan 100 buitengewone, nieuwe recepten van Michelle Cranston... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Chocoladecake recept tips

Reacties op dit recept

  • bertSucces recept! Best in kleine porties serveren want valt zwaar.

    reageren

  • GijsIn plaats van frambozen ook lekker met 150 gram gedroogde abrikozen. Deze wellen en goed droog deppen. Suiker verminderen naar 125 tot 150 gram.

    • MoSuper recept. Met 15 gram minder suiker was het voor mij zoet genoeg. Echt heel erg lekker!

    reageren