Chocoladetaart extra puur

  • 8 personen
  • 55 min
  • waardering 8,1
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g boter
  • 300 ml room
  • 400 g pure chocola
  • 180 g suiker
  • 8 eieren, losgeklopt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bekleed een springvorm met bakpapier.

Smelt de boter met de room en de chocola in de magnetron of au bain-marie.

Voeg de suiker toe en roer tot hij is opgelost.

Voeg het chocolademengsel toe aan de eieren. Roer alles goed door elkaar tot een egaal mengsel.

Doe het mengsel in de vorm en bak ca. 40 minuten. Laat de taart in de vorm afkoelen. Haal hem dan uit de vorm en wikkel er folie omheen.

Zet de chocoladetaart 2-3 uur in de koelkast om op te stijven.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 24 cm), bakpapier, folie

Kookboek

Het recept 'Chocoladetaart extra puur' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade, onweerstaanbaar lekker

Eke Mariën

Chocolade is geheimzinnig, sexy, inspirerend, maar bovenal onweerstaanbaar lekker. Dit boek onthult de geheimen van deze delicatesse en staat garant voor vele... lees verder

© Caplan Books

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Chocoladetaart recept tips

Reacties op dit recept

  • marcoLekker taartje als basis, maar het kan veel lekkerder: als de taart is afgekoeld nog eens 400 gr. pure choc. smelten met heel klein beetje room. Laten afkoelen en hiermee de taart extra glaceren, om het af te maken serveren met gesmolten witte chocolade waar je op het laatst verse slagroom doorheen klopt, de echte liefhebber wordt gek!

    reageren

  • marjachocoladetaart extra puur; De eerste keer dacht ik misschien ben ik wat vergeten...dus de spulletjes opnieuw gekocht maar het lukt niet. alles is zo dun dat het uit de vorm zo in de oven is gelopen. Hééél jammer wat kan er gebeurd zijn.Wat heb ik verkeerd gedaan. vr gr marja toet

    reageren

  • LisaWat bedoel je precies met room? Er zijn verschillende room? Bedoel je roomboter of wat precies?

    reageren