Chocoladetaart zonder bloem met hazelnoten

  • 9 personen
  • 80 min
  • waardering 8,1
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 35 g cacaopoeder
  • 150 g pure chocolade, gesmolten
  • 150 g boter, gesmolten
  • 275 g lichtbruine basterdsuiker
  • 125 g hazelnootmeel of gemalen hazelnoten
  • 4 eieren, gesplitst
  • 1 eetlepel cacaopoeder, extra, gezeefd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een vierkante taartvorm (19 cm) met hoge randen in en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Roer in een grote kom het cacaopoeder door 80 ml heet water tot u een glad papje heeft. Roer de chocolade, boter, suiker, het hazelnootmeel en de eidooiers erdoor.

Klop in een kleine kom met een elektrische mixer de eiwitten net stijf. Spatel voorzichtig en in twee porties de eiwitten door het chocolademengsel.

Schenk het beslag in de vorm en bak de taart 1 uur in de oven (of tot hij stevig is). Laat de taart 15 minuten staan. Haal hem dan uit de vorm en laat hem op een rooster afkoelen.

Strooi voor het serveren het extra cacaopoeder over de chocoladetaart.

Extra benodigd

Vierkante taartvorm (19 cm), bakpapier, mixer

Tip

Hazelnootmeel is verkrijgbaar bij sommige natuurvoedingswinkels, delicatessenzaken of groothandels. U kunt ook zelf gepelde hazelnoten fijnmalen.

Bewaren

U kunt deze taart tot 4 dagen van tevoren maken en afgedekt in de koelkast bewaren. Invriezen kan ook, dan blijft de taart 3 maanden goed.

Kookboek

Het recept 'Chocoladetaart zonder bloem met hazelnoten' is afkomstig uit het kookboek...

Chocolade

diverse auteurs

Chocolade. Het woord alleen al doet bij veel mensen het water in de mond lopen. Het is een van de populairste ingrediënten voor cakes, koekjes, nagerechten en... lees verder

© De Lantaarn

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Chocoladetaart recept tips

Reacties op dit recept

  • MoniqueDit is echt een heerlijk recept voor brownies! Het is zalig luchtig door de opgeklopte eiwitten. Als je de taart een uur bakt is hij luchtig en heerlijk. Als je de baktijd verkort met de helft heb je een lekkere kleffe brownie. Net wat je wilt.

    reageren

  • LizDit is echt superlekker! Ik heb m er na 45 minuten uitgehaald, helemaal perfect! Dankjewel voor dit heerlijke smulrecept.

    reageren