Driedubbele chocoladetaart uit de slow cooker

  • 1 chocoladetaart
  • 265 min
  • waardering 8,9
  • Gebak
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g cacao
  • 175 g zelfrijzend bakmeel
  • 1½ theelepel bakpoeder
  • 150 g fijne tafelsuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels chocolade-hazelnootpasta
  • 450 ml slagroom
  • witte-chocoladekrullen
  • een beetje gezeefde cacao

Bereiden

Verwarm zo nodig de slow cooker voor - zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.

Bekleed de bodem en wand van een diep taartblik van 18 cm doorsnee met bakpapier - gebruik voor dit recept geen springvorm. Doe de cacao in een kommetje en meng geleidelijk met 6 eetlepels kokend water tot een glad papje. Laat afkoelen.

Meng het bakmeel in een kom met het bakpoeder en de suiker. Klop de olie met de eieren en voeg toe aan de droge ingrediënten. Schep er het cacaopapje bij en meng tot een glad geheel.

Giet het taartbeslag in het taartblik. Strijk de bovenkant glad met een mes en dek het blik dan losjes af met aluminiumfolie. Zet het taartblik op een ondersteboven gekeerde schotel in de pan van de slow cooker. Giet zoveel kokend water in de pan dat het tot halverwege de zijkant van het blik reikt. Leg het deksel op de slow cooker en kook 2 tot 2½ uur op 'hoog', of tot de taart mooi gerezen is, de bovenkant droog is en een in het midden gestoken vleespen er droog uit komt.

Til het taartblik met ovenwanten aan voorzichtig uit de slow cooker. Stort de taart uit het blik over op een draadrooster. Trek er het bakpapier af en laat de taart afkoelen.

Snijd de taart vlak voor het serveren horizontaal in drie lagen. Leg de onderste laag op een dienschaal. Smeer er de helft van de chocolade-hazelnootpasta over. Klop de slagroom net stevig. Smeer wat slagroom over de chocoladepasta en strijk hem glad met een mes. Leg er een tweede laag taart op. Smeer ook daar weer chocoladepasta en room op. Leg er de laatste laag taart op en smeer de rest van de room over de bovenkant en zijkant van de taart. Strooi er witte-chocoladekrullen over en bestuif de chocoladetaart met wat cacao.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 18 cm), bakpapier, aluminiumfolie, slow cooker

Tip

Maak chocoladekrullen door met een dunschiller over een op kamertemperatuur bewaard blok witte chocolade te gaan.

Kookboek

Het recept 'Driedubbele chocoladetaart uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...

De slow cooker

Sara Lewis

Het koken met een slow cooker is eenvoudig en stressvrij en daarom ideaal voor de drukke levensstijl van tegenwoordig. Doe gewoon de ingrediënten in de slow cooker... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Chocoladetaart recept tips

Reacties op dit recept

  • HanaSLOW cooking en stressvrij - dat gaat bij mij nog niet echt samen...

    reageren