Citroencake
- 12 vierkantjes
- 35 min
- waardering 8,7
- Gebak
- Hollands
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 140 g roomboter, op kamertemperatuur
- 140 g fijne tafelsuiker
- 2 grote eieren
- fijngeraspte schil van 1 citroen
- 140 g zelfrijzend bakmeel
- voor het citroenlaagje
- 4 eetlepels fijne tafelsuiker
- versgeperst sap van 1 citroen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Klop de boter met de tafelsuiker in een grote kom tot een luchtig en lichtgeel mengsel. Klop er een voor een de eieren door en schep er dan de geraspte citroenschil door. Zeef het bakmeel over het mengsel en spatel het er goed door.
Schep het mengsel in de voorbereide bakvorm en strijk de bovenkant glad. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de cake goudgeel is en een in het midden gestoken satéstokje er schoon uitkomt.
Doe de cake over op een draadrooster en prik de bovenkant overal in met het satéstokje. Bestrooi de bovenkant van de cake met 1 eetlepel suiker voor het glazuur. Meng nu snel in een kommetje de rest van de suiker met het citroensap en giet dit mengsel over de cake.
Laat de cake afkoelen in de vorm. Stort de cake uit de vorm en trek er het bakpapier af. Snijd de cake in vierkantjes.
Je kunt de vierkantjes in een luchtdicht afgesloten bak tot 3 dagen in een koele, donkere kast of in de koelkast bewaren.
Extra benodigd
Vierkante taartvorm van 20 cm, ingevet en met bakpapier bekleed
Kookboek
Het recept 'Citroencake' is afkomstig uit het kookboek...
Cakes & bakes
Linda Collister
Wat is er lekkerder dan een vers gebakken verrassing die warm uit de oven komt? In dit boek vind je de allerbeste recepten voor heerlijkheden uit de oven voor... lees verder
© Good Cook