Kruimelige citroencake

  • 6 personen
  • 60 min
  • waardering 7,9
  • Gebak
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 120 g boter, in stukjes
  • 170 g bloem
  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 120 g amandelmeel (natuurwinkel)
  • 100 g fijne polenta of griesmeel
  • geraspte schil van 2 onbespoten citroenen
  • 2 eidooiers, losgeklopt

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Kneed de boter, bloem en suiker tot je een mengsel hebt dat op fijne broodkruimels lijkt. Meng het amandelmeel en polenta erdoor. Voeg de geraspte citroenschil toe en meng goed. Meng de eidooiers erdoor. Het mengsel wordt nu een beetje klonterig.

Verdeel het mengsel gelijkmatig over de ingevette springvorm maar druk het mengsel niet aan. Bak de cake ca. 45 minuten tot hij goudgeel en stevig is. Haal hem uit de oven, laat hem afkoelen en breek hem in stukken om te serveren. Om de cake knapperig te houden kun je hem het beste bewaren in een luchtdicht blik.

Extra benodigd

Springvorm (Ø 23 cm)

Opmerking

'Deze heerlijke, kruimelige cake zie je vooral in de Noord-Italiaanse stad Ferrara. De Italianen snijden hem niet maar breken hem gewoon in stukken waar iedereen wat van af neemt. Iedereen die van lekkernijen met citroen houdt, moet er wel rekening mee houden dat deze cake erg verslavend is.' - Liz Franklin

Kookboek

Het recept 'Kruimelige citroencake' is afkomstig uit het kookboek...

Caffè Italia

Liz Franklin

In 'Caffè Italia' zijn meer dan 30 heerlijke recepten voor koekjes, taartjes en hartige hapjes verzameld, die allemaal hun oorsprong vinden in de Italiaanse... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (8 stemmen)

Citroencake recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!