No bake chocolade fudge

  • 16 stuks
  • 15 min
  • waardering 7,7
  • Gebak
  • Engels
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 250 g pure chocolade
  • 1 blikje gecondenseerde kokosmelk (320 ml)

Bereiden

Bekleed een schaaltje van ca. 14 x 18 cm met bakpapier.

Schraap met een mesje het merg uit het vanillestokje. Breek de chocolade in stukjes.

Doe alle ingrediënten in het pannetje en verwarm al roerend op laag vuur tot het een glad geheel is.

Giet het mengsel in het schaaltje en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Hierna kun je het in de koelkast zetten om helemaal hard te laten worden.

Snijd de fudge in stukjes.

Extra benodigd

Bakpapier

Variatietip

Gebruik eens een andere pure chocolade, bijvoorbeeld met gezouten noten. Schep 200 g ontpitte kersen door het mengsel voordat je het overgiet om af te laten koelen. Bestrooi (na het overgieten in het schaaltje) met gehakte noten naar keuze.

Kookboek

Het recept 'No bake chocolade fudge' is afkomstig uit het kookboek...

Funky vegan bakboek

Emma Herngreen

Emma Herngreen laat in het 'Funky vegan bakboek' zien dat je, óók als je veganistisch wilt eten, heerlijk kunt genieten van allerlei baksels, zonder dat het ook nog raw of suikervrij moet zijn. Elk hoofdstuk is gebaseerd op een specifieke muzikale stemming... lees verder

© Spectrum. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Fudge recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!