Zoete tomatentaart

  • 2 personen
  • 60 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • voor het deeg
  • 250 g speltmeel
  • 80 ml olijfolie
  • voor de topping
  • 1 grote witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 500 g kerstomaatjes
  • 2 eetlepels kokosbloesemsuiker
  • 1 eetlepel tijm
  • voor het serveren
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 1 handvol verse rucola

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de ui fijn en bak hem kort aan met de knoflook in een beetje olijfolie. Doe er de kerstomaatjes bij en de kokosbloesemsuiker. Kruid met peper en zout. Doe er 2 eetlepels water bij. Laat de suiker een vijftal minuten karamelliseren met de tomaatjes.

Doe het speltmeel in een grote kom. Maak een kuiltje en giet er 100 ml water met de olijfolie bij. Strooi er zout en peper over. Doe wat extra bloem op je handen en begin te kneden.

Neem een vel bakpapier en duw er het deeg op. Leg er een extra vel bakpapier bovenop en rol het deeg.

Neem een ronde bakvorm van 20 cm en duw het deeg hierin op het bakpapier.

Maak een randje en prik met een vork over je volledig bodem. Leg de tomaten op de deegbodem en strooi er tijm overheen. Plaats in de oven gedurende 45 minuten.

Neem de tomatentaart uit de oven en leg in het midden de buffelmozzarella. Serveer met verse rucola.

Extra benodigd

Bakpapier, bakvorm (Ø 20 cm)

Kookboek

Het recept 'Zoete tomatentaart' is afkomstig uit het kookboek...

Claudia's Classics

Claudia van Avermaet

In har 10e boek brengt Claudia Van Avermaet je 100 lekkere en voedzame recepten. Naast haar 30 populairste gerechten, krijg je ook heel wat nieuwe recepten, waarin vers, voedzaam en meer energie de basis vormen voor zowel... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Hartige taart recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!