Snelle groentetaart met courgette en tomaat

  • 4 personen
  • 25 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g noten
  • 100 g broodkruim (of 80 g paneermeel)
  • 50 g gemalen kaas
  • 2 koffielepels Provençaalse kruiden
  • olijfolie
  • 4 vellen filodeeg
  • 200 g courgette, in dunne plakjes
  • 250 g tomaten, in dunne plakjes
  • 150 g witschimmelkaas (geitenkaas, camembert, brie), verkruimeld

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maal of hak de noten en het broodkruim. Vermeng noten, broodkruim, gemalen kaas en Provençaalse kruiden en breng op smaak met peper en zout.

Neem een platte taartvorm of lage ovenschaal met een diameter van ongeveer 30 cm. Bestrijk de vorm gul met olijfolie en bekleed hem met 4 lagen filodeeg. Verdeel ¾ van het broodkruimmengsel over de bodem, zodat het filodeeg mooi bedekt is.

Leg hierop eerst schijfjes courgette en daarna schijfjes tomaat. Verdeel de witschimmelkaas over de taart en strooi ten slotte de rest van het broodkruimmengsel over de taart.

Bak de taart 10 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Snelle groentetaart met courgette en tomaat' is afkomstig uit het kookboek...

Vegetarisch koken in 30 minuten

Miki Duerinck & Kristin Leybaert

Met 'Vegetarisch koken in 30 minuten' verwijzen Miki Duerinck & Kristin Leybaert de opvatting dat vegetarische recepten altijd tijdrovend zijn voorgoed naar het rijk der... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (21 stemmen)

Hartige taart recept tips

Reacties op dit recept

  • InyEen verrassend gerecht dat er door het gebruik van filodeeg heel feestelijk uitziet.

    reageren

  • AnkeHeerlijke smaak! En zo simpel! Om de kaas lekker over je taart heen gesmolten te krijgen moet hij wel langer in de oven (toch bij mijn oven).

    reageren