Ontbijtkoek

  • 1 ontbijtkoek
  • 60 min
  • waardering 8,5
  • Ontbijt
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 10 dadels (zonder pit)
  • 9 eetlepels honing
  • 400 g volkoren speltmeel
  • 350 ml melk
  • 5 theelepels koekkruiden
  • 2 theelepels bakpoeder

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 175 °C en bekleed een cakeblik met bakpapier. Dé truc om bakpapier fatsoenlijk in een cake- of springvorm te krijgen? Verfrommel het vel eerst helemaal tot een prop, en vouw dan weer uit elkaar. Het gekreukelde papier blijft veel beter in je vorm zitten.

Doe de dadels en de honing in de kom van de keukenmachine en meng tot een gladde massa.

Voeg het speltmeel, de melk, de koekkruiden en het bakpoeder toe en meng tot een glad mengsel.

Schep het beslag in het cakeblik en bak zo'n 55 minuten in de oven. Hij is gaar als een satéprikker er schoon uitkomt.

Haal de ontbijtkoek uit de oven en snijd in plakken.

Extra benodigd

Cakeblik, bakpapier

Kookboek

Het recept 'Ontbijtkoek' is afkomstig uit het kookboek...

Ovenbijbel

Chickslovefood

Van ovenschotels en zoete klassiekers tot gezonde baksels en recepten voor stoomovens: in de 'Ovenbijbel' laten Nina en Elise van Chickslovefood je zien wat je allemaal uit je oven kan halen. Ze blijven hun keukenfilosofie trouw en maken het... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Kruidkoek recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!