Aardbeien-kwarktaart

  • 10 punten
  • 25 min
  • waardering 8,4
  • Nagerecht
  • Hollands
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 50 g boter
  • 1 pak bastognekoeken
  • 1 eetlepel bosvruchten- of aardbeienjam
  • 10 blaadjes witte gelatine
  • 500 g aardbeien
  • 100 ml gekoeld aardbeien- of sinaasappelsap
  • 500 g kwark
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom

Bereiden

Smelt de boter. Verkruimel de koeken in de keukenmachine heel fijn en meng de boter en jam erdoor. Vet de springvorm in en druk het koekmengsel stevig uit op de bodem.

Week de blaadjes gelatine 5 minuten in koud water.

Maak de aardbeien schoon en snijd driekwart in stukjes (bewaar de rest om te garneren).

Verwarm het aardbeien- of sinaasappelsap in een steelpan. Knijp de gelatine goed uit en los de blaadjes, van het vuur af, al roerende op in het warme sap. Laat dit mengsel afkoelen tot lauw.

Roer in een kom de kwark, suiker en het gelatinemengsel goed door elkaar. Schep de stukjes aardbei erdoor.

Klop de slagroom stijf en spatel deze luchtig door het kwarkmengsel. Schep het kwarkmengsel op de koekjesbodem en strijk de bovenkant glad. Laat de taart in de koelkast in 3 uur opstijven.

Verwijder de rand van de springvorm en zet de taart op een schaal. Garneer hem met de rest van de aardbeien.

Extra benodigd

Keukenmachine, springvorm (Ø 24 cm)

Opmerking

Gebruik voor een strikt vegetarische versie van dit recept agar-agar in plaats van gelatine.

Kookboek

Het recept 'Aardbeien-kwarktaart' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Taart

diverse auteurs

Zelf gebakken? Wat is er leuker dan volmondig 'ja' te kunnen zeggen op die vraag als er een lekkere taart op tafel staat? Naast zoete taarten van diverse deeg... lees verder

© Inmerc. Beeld: Lia Koltyrina | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (36 stemmen)

Kwarktaart recept tips

Reacties op dit recept

  • MarijkeEen erg lekker maar vooral gemakkelijk recept. Ik heb in plaats van de kwark ongesuikerde yoghurt gebruikt. Volgende keer zal ik alleen minder suiker gebruiken maar dat is natuurlijk ieder zijn eigen smaak. MMMmmm lekker

    reageren

  • sandraAls er, zoals hier, gelatine in een recept zit is het niet vegetarisch. Het zou fijn zijn als dit aangepast wordt in het overzicht.

    reageren

  • redactie okoko receptenZie de opmerking onderaan het recept.

    reageren

  • MartineLekker en erg gemakkelijk, dit ga ik zeker nog vaak maken!

    reageren

  • ElaineHeerlijk & makkelijk. Heb bovenop de bastognebodem een laag aardbeienjam gedaan! Extraatje :)

    reageren

  • BiancaDeze taart is zo klaar en veel variaties mogelijk. Elke zondag wordt er hier 1 gemaakt, banaan ook heerlijk maar deze moet binnen 2 dagen op, totaal geen bezwaar natuurlijk ;) Rode vruchten taart ook heerlijk bosvruchten variant, en noem ze maar op! Wat hier een succes was banaan met op de korst een laagje gemberjam erop.

    reageren

  • staceyHoe maken jullie aardbeiensap?

    • lamberthaGebruik een juicer of anders een blender en daarna alles door de zeef.

    reageren

  • KimberleyZou dit recept ook zonder gelatine gemaakt kunnen worden, dat zou namelijk erg fijn zijn.

    reageren

  • EmmyInderdaad heel vreemd dat dit vegetarisch genoemd wordt, terwijl er gelatine in wordt gebruikt.

    reageren

  • JoppeIk maak dit recept ook al jaren en het is een zeer eenvoudige lekkere taart die het altijd goed doet. Ik gebruik aardbeien sinaasappelsap van Coolbest (strawberry hill), erg lekker.

    reageren

  • inekeHoeveel agar agar heb ik nodig?

    reageren

  • MarujaFantastisch. Goed recept, lukt elke keer!

    reageren

  • InaHeerlijke taart, ik gebruik geen suiker maar doe door de kwark eigengemaakte halfzoete aardbeienjam.

    reageren