Cannelé de Bordeaux

  • 30 stuks
  • 100 min
  • waardering 8,5
  • Gebak
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 vanillestokje
  • 500 g melk
  • 40 g eidooiers
  • 50 g eieren
  • 125 g bloem
  • 250 g suiker
  • 112 g bruine rum 54°

Bereiden

Schraap de vanillestok uit en doe de zaadjes met de melk in een steelpan of kookpot. Kook de melk op en laat ze dan afkoelen.

Klop de dooiers en de eieren los en meng er de bloem en de suiker doorheen. Giet de melk en de rum erbij en mix alles tot een gladde massa. Dek het mengsel af en laat het een nachtje rusten in de koelkast.

Spuit de vormpjes royaal in met bakspray, zodat het beslag niet plakt. Vul ze tot aan de rand en bak de cannelés gedurende 10 minuten in een voorverwarmde over op 230 °C. Laat de temperatuur daarna zakken naar 190 °C en laat de cannelés nog 1 uur verder bakken.

Extra benodigd

Cannelé-vormpjes, bakspray

Tip

Let wel op dat als je cannelévormpjes koopt, je de echte koperen vormpjes gebruikt. De goedkopere versies geven een minder mooi resultaat bij het bakken.

Opmerking

Ik was nooit echt fan van een cannelé, tot ik deze voor het eerst at toen ik bij Joost Arijs werkte. Zaterdagnacht begonnen we vroeg te bakken en taarten af te werken. Een goeie technoset op en gaan met die banaan. Alles werd er supervers gemaakt. Taartjes werden er met veel precisie afgewerkt en de kwaliteit was er steeds top! Net zoals de canneleetjes. Pas afgebakken, nog lauw, superkrokant aan de buitenkant en smeuïg aan de binnenkant. De perfecte fuel voor een goeie werkdag.

Kookboek

Het recept 'Cannelé de Bordeaux' is afkomstig uit het kookboek...

Sweet table

Sarah Renson

Sarah Renson is een merk dat staat voor puur, ambachtelijk, eerlijk en no-nonsense. In 'Sweet table' vind je 65 van haar heerlijke, ongekunstelde taarten, koekjes, ijs en desserts met herkenbare smaken en een eigen twist... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!