Rocky road met rozijnen

  • 8 personen
  • 20 min
  • waardering 7,5
  • Gebak
  • Overige keukens
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 200 g mariabiscuitjes
  • 50 g vegan marshmallows
  • 200 g pure chocolade
  • 130 g vegan boter
  • 1 eetlepel pannenkoekenstroop
  • 50 g rozijnen

Bereiden

Bekleed de brownievorm met bakpapier.

Breek de biscuitjes in kleine stukjes. Als je grote marshmallows hebt, snijd je ze in stukjes. Over het algemeen zijn vegan marshmallows klein en je kunt deze stap dus waarschijnlijk overslaan. Breek de chocolade in stukjes.

Doe de boter met de pannenkoekenstroop en de chocoladestukjes in het pannetje en verwarm op laag vuur. Blijf roeren tot het een glad geheel is.

Haal het pannetje van het vuur en laat het afkoelen tot kamertemperatuur. Meng nu de biscuitjes, rozijnen en marshmallows door het chocolademengsel. Schep het geheel in de brownievorm en strijk aan de bovenkant glad.

Zet het een paar uur in de koelkast, totdat de chocolade hard is geworden. Snijd je rocky road in repen of blokjes.

Extra benodigd

Brownievorm van 20 x 18 cm, bakpapier

Variatietip

Het leuke van dit simpele recept is dat je eindeloos kunt variëren en wat je maar lekker vindt in het mengsel kwijt kunt: noten, gedroogd fruit, popcorn, verschillende soorten koekjes, kokos, kruidnoten (!), noem maar op. Maak eens witte rocky roads: vervang de pure chocolade door vegan witte chocolade.

Kookboek

Het recept 'Rocky road met rozijnen' is afkomstig uit het kookboek...

Funky vegan bakboek

Emma Herngreen

Emma Herngreen laat in het 'Funky vegan bakboek' zien dat je, óók als je veganistisch wilt eten, heerlijk kunt genieten van allerlei baksels, zonder dat het ook nog raw of suikervrij moet zijn. Elk hoofdstuk is gebaseerd op een specifieke muzikale stemming... lees verder

© Spectrum. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Overige bakrecepten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!