Kaneeloliebollen met roomijs

  • 5 personen
  • 20 min
  • waardering 7,8
  • Nagerecht
  • Amerikaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 250 g bloem
  • 250 ml volle melk
  • 8 g suiker (melis of automatensuiker)
  • 4 g zout
  • 10 g gesmolten boter
  • 10 g verse gist (verkrijgbaar bij de bakker)
  • fijne suiker
  • kaneelpoeder
  • arachideolie

Voorbereiden

Meng de bloem, melk, suiker, zout, boter en gist totdat er een mooi glad en egaal deeg ontstaat. Laat dit deeg afgedekt rijzen op een warme plek in de keuken. Sla na 30 minuten het deeg terug (haal de lucht uit het deeg). Maak kleine bolletjes van het deeg en laat deze nogmaals iets rijzen.

Bereiden

Meng wat fijne suiker en wat kaneelpoeder tot kaneelsuiker. Frituur de bolletjes in arachideolie op 175 °C. Haal de bolletjes als ze goudbruin zijn uit de frituur en rol ze door de kaneelsuiker. Serveer de kaneeloliebollen warm met een dikke bol roomijs.

Bron

Het recept 'Kaneeloliebollen met roomijs' wordt je aangeboden door chef Willem Dankers van Dorset Mansion House. Beeld: Hans geel | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (18 stemmen)

Oliebollen recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!