Quiche met broccoli en gerookte zalm

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,9
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 pakje uitgerold kruimeldeeg
  • 1 stronkje broccoli, in roosjes
  • 2 eieren
  • 200 ml volle room
  • 1 koffielepel gedroogde dille
  • 200 g gerookte zalm, in reepjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Bekleed een bakvorm met het deeg. Prik enkele keren met een vork in de bodem.

Kook de broccoliroosjes 5 minuten. Laat goed uitlekken.

Klop de eieren los met de room en breng op smaak met peper, zout en dille.

Verdeel de zalmreepjes over de taartbodem. Giet het eiermengsel erover. Leg hierop de broccoliroosjes.

Bak de quiche 30 minuten in de oven. Haal de quiche zo vlug mogelijk uit de bakvorm en dien hem warm op.

Extra benodigd

Ronde bakvorm

Kookboek

Het recept 'Quiche met broccoli en gerookte zalm' is afkomstig uit het kookboek...

Budgetkoken

Marleen van Gaver

Met 'Budgetkoken' kun je elke dag voor minder dan 10 euro een smakelijke hoofdmaaltijd voor 4 personen bereiden. De meeste recepten in het boek zitten daar zelfs... lees verder

© Standaard Uitgeverij. Beeld: Martin Turzak | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (35 stemmen)

Quiche recept tips

Reacties op dit recept

  • ConnyJe kunt om geld te besparen heel goed zalm uit blik nemen. Eventueel wat roomkaas toevoegen. Heerlijk!

    • marjoEen vraag: doe je er dan ook volle room door?

    reageren

  • EvaErg simpel en erg lekker. Had er inderdaad wat roomkaas in gedaan; heerlijk.

    reageren

  • RitaWij hebben de deeg 15 minuten voorgebakken in de oven en de room vervangen door mascarpone. Heel lekker!

    reageren

  • GerritLet op: kruimeldeeg is geen kruimeldeeg uit het pak appelkruimeltaart! Daar zit suiker in.

    • EllieDat zullen de meeste bezoekers van Okoko zelf ook wel weten denk ik. Gewoon een pak Koopmans hartig taartdeeg gebruiken en klaar is Kees.

    reageren

  • MonikaEen heerlijk recept en heel erg makkelijk te maken. Ik heb de tip gevolgd het deeg voor te bakken. Het resultaat: een heerlijk krokante korst.

    reageren

  • LindaAl meerdere malen gemaakt, is echt een favoriet hier. Alleen staat die bij ons altijd langer dan een uur in de oven omdat ie zo nat blijft. Iemand tips?

    reageren