Tosti met gegrilde groenten en chutney

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 8,5
  • Hapje
  • Indiaas
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 8 witte boterhammen
  • 4 eetlepels + extra gezouten boter
  • 50 g + extra muntchutney (zie het recept elders op Okoko recepten)
  • 1 aardappel, beetgaar gekookt en in plakken van 1 cm dik
  • 1 biet, beetgaar gekookt en in plakken van 1 cm dik
  • 1 komkommer, in schuine plakken van 1 cm dik
  • 1 tomaat, in schijfjes
  • 1 ui, in fijne ringen
  • 1 theelepel chaat masala
  • 1 theelepel zout
  • tomatenketchup (eventueel)

Bereiden

Besmeer alle boterhammen aan de bovenkant met de boter en de chutney.

Verdeel over 4 boterhammen de aardappel, biet, komkommer, tomaat en ui. Bestrooi met de chaat masala en het zout. Dek af met de andere 4 boterhammen (met de besmeerde zijde naar beneden).

Verhit wat boter in een koekenpan op middelhoog vuur en gril de tosti's in 5-7 minuten per zijde goudbruin. Je kunt hier ook een contactgrill of tosti-ijzer voor gebruiken.

Snijd de tosti's diagonaal doormidden en serveer met muntchutney of tomatenketchup.

Vegan

Liever vegan? Vervang de boter dan door plantaardige boter en ½ theelepel zout.

Opmerking

Dit is absoluut geen authentiek Indiaas recept, maar in Mumbai wordt deze variant op de tosti overal geserveerd. Het is de perfecte snack. Deze variant is alleen met groenten, al voegen straatverkopers er soms ook kaas aan toe.

Kookboek

Het recept 'Tosti met gegrilde groenten en chutney' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Indiase keuken

Paulami Joshi

Van biryani tot curry's en dahl en van naan tot samosa's: in 'De bijbel van de Indiase keuken' neemt Paulami Joshi je mee op reis door het immense India: een land zo groot en rijk aan verschillende talen en culturen dat je amper van een land kunt spreken... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Sven Benjamins

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Tosti recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!