Couscous met kebab
- 6 personen
- 20 min
- waardering 7,7
- Hoofdgerecht
- Mediterraan
- Vlees
Ingrediënten
- 3 eetlepels blanke rozijnen
- 1 eetlepel oranjebloesemwater
- 4 sjalotjes, fijngehakt
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- ½ bosje koriander
- 1,2 kg entrecote, in flinke blokjes
- 600 g (snelkook) couscous
- 3 eetlepels pijnboompitten
Voorbereiden
Laat de rozijnen wellen in het oranjebloesemwater.
Doe de sjalotjes en knoflook in een diep bord. Knip de koriander boven het bord fijn. Breng op smaak met peper en zout en meng alles. Voeg de vleesblokjes toe en meng alles met je handen, zodat het vlees goed bedekt wordt met het mengsel. Dek af en zet het bord 3 uur in de koelkast.
Bereiden
Rijg de blokjes vlees aan spiesjes en leg ze 10 minuten onder de grill of op de barbecue. Keer ze halverwege de bereidingstijd.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Schep de gewelde rozijnen en pijnboompitten door de couscous. Serveer de couscous bij de kebab.
Extra benodigd
Houten spiesjes of satéprikkers
Oranjebloesemwater
Oranjebloesemwater wordt veel gebruikt in de Marokkaanse keuken, vooral in desserts, maar soms ook in salades en stoofschotels. Gebruik niet te veel, want de smaak overheerst snel. Het is te koop bij reformzaken en Turkse en Marokkaanse winkels en bij sommige ruim gesorteerde supermarkten. Als je geen oranjebloesemwater kunt vinden, kun je het vervangen door rozenwater.
Kookboek
Het recept 'Couscous met kebab' is afkomstig uit het kookboek...
Tajines & couscous
Laurence du Tilly
Ontdek hoe lekker tajines van vlees, vis en groenten en couscousgerechtens kunnen zijn en welke eindeloze mogelijkheden ze bieden. Met de duidelijke recepten... lees verder
© Inmerc