Roerei met gerookte zalm en asperges

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Lunchgerecht
  • Hollands
  • Vis

Ingrediënten

  • 20 groene asperges
  • 3 eieren
  • 1 eetlepel sojasaus
  • cayennepeper
  • 2 eetlepels arachideolie
  • 2 lente-uitjes, in ringetjes
  • 100 g gerookte zalm, in reepjes
  • ½ bosje koriander of peterselie, fijngesneden
  • 4 sneetjes brood

Bereiden

Breng water aan de kook. Snijd de onderkanten van de asperges en kook de asperges beetgaar. Laat ze schrikken onder koud water en goed uitlekken. Snijd de asperges in stukken.

Klop de eieren los met de sojasaus en breng op smaak met cayennepeper.

Verhit de olie in de wok en bak daarin enkele minuten de lente-uitjes. Voeg de eieren toe en roer tot het ei gestold is.

Verdeel het roerei over de borden en schik er de zalm en de asperges op. Werk af met koriander of peterselie. Dien op met de sneetjes brood.

Variatietip

Geen gerookte zalm in huis, maar wel gekookte ham? Ook goed.

Kookboek

Het recept 'Roerei met gerookte zalm en asperges' is afkomstig uit het kookboek...

Kilootje minder

diverse auteurs

Je gewicht controleren is makkelijker gezegd dan gedaan. Ergens weet je wel wat je moet doen: evenwichtiger eten, meer bewegen, je calorie-inname controleren... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Roerei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!