Roerei met salami en rucola

  • 4 personen
  • 15 min
  • waardering 8,3
  • Ontbijt
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 eetlepel zonnebloemolie
  • 125 g salami, in blokjes
  • 8 eieren
  • 2 eetlepels melk
  • ½ eetlepel boter
  • 30 g rucola

Bereiden

Verhit de zonnebloemolie in een anti-aanbakpan op middelhoog vuur. Voeg de salami toe en bak de blokjes, zo nu en dan omscheppend, 3 tot 4 minuten tot ze verkleuren.

Kluts intussen in een kom de eieren met de melk, zout en peper tot een schuimig geheel.

Zet, zodra de salami is gebakken, het vuur lager en voeg de boter toe. Smelt de boter en voeg de eieren toe. Laat het roerei ca. 1 minuut bakken tot het begint te stollen. Schuif het ei met een hittebestendige siliconen spatel door de pan, zodat ongebakken ei naar de randen kan lopen. Roer, na 1 tot 2 minuten, de rucola erdoor. Schep alles voorzichtig om en bak het roerei nog 1 minuut tot het ei is gestold. Schep op een verwarmd bord.

Kookboek

Het recept 'Roerei met salami en rucola' is afkomstig uit het kookboek...

Eiergerechten, van omeletten tot quiches

Jodi Liano

Eieren zijn niet alleen geschikt als basis voor ontbijt- en brunchgerechten, ze zijn ook fantastisch voor een lichte... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Roerei recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!