Kaasfondue met blauwe kaas

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 7,6
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 2 sjalotjes, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 250 ml droge witte wijn
  • 500 g blauwe kaas, verkruimeld
  • 3 eierdooiers
  • 125 ml verrijkte vleesbouillon, verhit
  • ½ theelepel gedroogde dragon
  • 1 eetlepel Dijonmosterd
  • blokjes tarwe-roggebrood en/of zuurdesembrood, augurkjes of cornichons en zilveruitjes

Bereiden

Laat de boter smelten in een middelgrote, zware pan op matig vuur. Voeg de sjalotjes en knoflook toe en fruit ca. 3 minuten tot ze glazig zijn. Giet er de wijn bij. Draai het vuur middelhoog en laat in ca. 20 minuten tot een siroop inkoken.

Neem de pan van het vuur en zet hem onmiddellijk boven een pan sudderend water. Roer er de kaas in tot die gesmolten is.

Klop de eierdooiers met de hete bouillon en klop dan krachtig door de gesmolten kaas. Voeg de dragon en mosterd toe en peper en zout naar smaak. Laat nog even sudderen tot het mengsel iets dikker is. Laat niet aan de kook komen omdat de kaasfondue dan kan gaan schiften.

Giet onmiddellijk door een zeef over in een voorverwarmde fonduepan. Houd warm op een rechaud of theelichtje. Serveer met het brood en garnituur.

Extra benodigd

Fonduepan

Kookboek

Het recept 'Kaasfondue met blauwe kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Fondue bij jou of bij mij thuis

Robert Carmack

Fondues zijn makkelijk en leuk om te maken. Ze zijn ook fantastisch voor een gezellig samenzijn met familie of vrienden. Dipsauzen zijn van allerlei ingredienten te... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Kaasfondue recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!