Aubergine halloumi

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,6
  • Amuse
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 aubergine, in plakjes
  • 1 pakje halloumi (Griekse smeltkaas), in plakjes
  • ½ bosje peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • sap van 1 citroen
  • 100 ml olijfolie

Bereiden

Verhit een grillpan en gril hierin de aubergine en de halloumi aan beide zijden.

Meng voor de dressing de peterselie, knoflook, citroensap en olijfolie goed door elkaar en breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.

Leg de plakjes halloumi op de plakjes aubergine en giet de dressing er overheen.

Waardeer dit recept (14 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • Frans JanWelke amateur noemt halloumi opeens 'Griekse smeltkaas'? Terwijl de belangrijkste eigenschap nu juist is, dat deze kaas NIET smelt (of pas bij zeer hoge temperatuur). Daarom kun je hem grillen, frituren, bakken, enz.

    reageren

  • LolitaWaarschijnlijk Thea Spierings haha

    reageren