Aubergine met tomaat uit de oven

Aubergine met tomaat uit de oven
  • 4
    personen
  • 0
    min voorbereiden
  • 45
    min bereiden
  • 0
    min wachten
  • waardering 8.1
    obv 14 waarderingen
  • Bijgerecht
  • Vegetarisch
  • Italiaans

bevat per portie

  • 280 kcal
  • 7 g eiwit
  • 24 g vet
  • 10 g koolhydraten

Ingrediënten

  • 2 eetlepels olie
  • 2 aubergines, in dunne plakjes of in blokjes
  • 2 stevige tomaten, ontveld, ontpit en in blokjes
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • 100 g gedroogde tomaatjes op olie, grof gehakt
  • 1 bos peterselie, grof gehakt
  • 1 bolletje mozzarella, in plakjes

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de aubergineplakjes of -blokjes in ca. 3 minuten op hoog vuur al omscheppend bruin.

Schep in een kom de tomaatblokjes met de uiringetjes, de gedroogde tomaatjes, de peterselie en zout en peper naar smaak door elkaar.

Vet een lage ovenschaal in. Schep de aubergineplakjes of -blokjes erin en verdeel het tomatenmengsel erover. Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op de tomaat.

Schuif de schaal in de oven en bak de aubergine met tomaat in ca. 25 minuten goudbruin en gaar.

Het recept 'Aubergine met tomaat uit de oven' wordt je aangeboden door . Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com

reacties op dit recept

  • marga Ik heb het recept gemaakt en was niet erg onder de indruk. Als ik het nog een keertje zal gebruiken zal ik zeker het recept aanpassen. Ik vond het een beetje waterig en miste pit.
    • lian Zorg dat je mozzarella op tijd uit vocht haalt. Bij pizzeria's liggen ze ook niet meer in vocht, het meeste vocht in mozzarella gerechten komt daar vandaan.
    reageren
  • M Tip voor de volgende keer: als je de aubergines hebt gesneden, strooi er wat zout over en laat het 15 min staan. Dan trekt het vocht uit de aubergine en dat vocht dep je er af als je gaat beginnen met het gerecht... misschien is het dan minder waterig.
    reageren
  • Yvonne Dit recept heb ik gemaakt met de tip Marga, ook heb ik i.p.v. mozzarella, lekkere pittige geraspte Italiaanse kaas toegevoegd. Dit omdat wij mozzarella erg weinig smaak vinden hebben en van pittig houden. Met de tip van Marga en een lekkere pittige kaas vonden wij dit recept een aanrader!
    reageren
  • Klazien Verrukkelijk recept! Na het lezen van de reactie van Marga en Yvonne heb ik wat paneermeel toegevoegd voor de binding en een theelepel sambal voor wat meer pit. Pittige geraspte kaas is waarschijnlijk ook erg lekker maar dat wordt meteen ook veel machtiger. Oh en ook nog wat pijnboompitten er bovenop verstrooid en ik doe er de volgende keer ook nog wat gebakken champignons bij.
    reageren
  • Angela Ik heb in plaats van mozzarella fetta genomen. Echt super lekker!
    reageren
  • Carla Lekker met Turks plat brood erbij, ik heb alleen nog een paar teentjes knoflook meegebakken met de aubergine. De mozzarella bestrooid met zout en peper en er wat gedroogde chilipeper overheen gestrooid voor wat meer pit. Heerlijk ook de volgende dag als je zoals ik alleen woont!
    reageren
  • Gehaktballetjes erbij! Ik heb dit gerecht gemaakt met (heel magere) gehaktballetjes erbij - of eigenlijk erin. Dat smaakt ook heerlijk. Je kunt ook toevoegen: biologische tomatenblokjes uit blik, biologische tomatensaus, bleekselderij in kleine stukjes, bosuitjes.
    reageren
  • Mariella Ik heb er nog zoete aardappelblokjes bijgedaan, wat pesto op de mozzarella, verse basilicum, stukjes champignons, klein uitje en natuurlijk de knoflook heb ik niet vergeten! Ik heb een bakje zoete kleine tomaatjes erop gedaan, peterselie grof gehakt, nou zeg dat was echt smullen hoor!
    • Winnie Klinkt goed, maar vind je de aubergine nog terug? Ik houd me aan het oorspronkelijke recept, met alleen wat sambal en een beetje pittige geraspte kaas voor de pit.
    reageren

reactie toevoegen

plaats in kookboek
zet op weekmenu
plaats op shopping list
print dit recept
email naar vriend(in)
waardeer dit recept
(advertentie)
mijn okoko recepten
(advertentie)

Volg Okoko recepten op Facebook

nieuwe kookboeken

bekijk alle kookboeken