Moussaka recepten
-
tip
Moussaka met lams- of rundergehakt
Vlees, 75 min 7,8
-
tip
Moussaka met courgette
Vlees, 90 min 8,2
-
Auberginemoussaka
Vlees, 60 min 7,8
-
Borlottibonen-moussaka
Vegetarisch, 180 min 7,5
-
Moussaka in eenpersoonsporties (papoutsakia)
Vlees, 105 min 7,6
-
Moussaka met aubergine en linzen
Vegetarisch, 120 min 7,7
-
Moussaka met borlottibonen
Vegetarisch, 160 min 7,5
-
Moussaka met zoete aardappelen
Vlees, 50 min 7,7
-
Pan-op-tafel moussaka
Vlees, 50 min 8,0
Zie ook
Moussaka
Gerecht dat in Turkije, Griekenland en op de Balkan populair is. Lagen van plakjes aubergine worden afgewisseld met lagen die bestaan uit fijngehakt rund- of schapenvlees, ui, tomaten, munt en kruiden, vaak met een dikke bechamelsaus erover. Mousaka wordt gebakken in een ronde vorm die vaak eerst met aubergineschillen wordt bedekt.
Moussaka recept
Snijd 5 aubergines in plakjes en bak ze in olijfolie. Laat ze 24 uur op absorberend keukenpapier liggen. Meng 750 g rundergehakt, 3 eetlepels ver ingekookte tomatensaus, versgehakte munt, bladpeterselie, olijfolie, zout en peper. Vet een ovalen ovenschaal in en leg er afwisselend laagjes met gehakt en met plakjes aubergine in; eindig met gehakt. Zet de schaal au bain-marie op het vuur, breng het gerecht aan de kook en zet het 1 uur in een tot 180 °C verhitte oven. Schakel de oven uit en laat de moussaka nog 15 minuten in de open oven staan. Sort het geheel en dien het op.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: hlphoto | Shutterstock.com ]