Moussaka recepten
-
tip
Moussaka met lams- of rundergehakt
Vlees, 75 min 7,8
-
tip
Moussaka met courgette
Vlees, 90 min 8,2
-
Auberginemoussaka
Vlees, 60 min 7,8
-
Borlottibonen-moussaka
Vegetarisch, 180 min 7,5
-
Moussaka in eenpersoonsporties (papoutsakia)
Vlees, 105 min 7,6
-
Moussaka met aubergine en linzen
Vegetarisch, 120 min 7,7
-
Moussaka met borlottibonen
Vegetarisch, 160 min 7,5
-
Moussaka met zoete aardappelen
Vlees, 50 min 7,7
-
Pan-op-tafel moussaka
Vlees, 50 min 8,0
Zie ook
![Moussaka](/i/recipegroups/themas/groenten/moussaka-750.jpg)
Moussaka
Gerecht dat in Turkije, Griekenland en op de Balkan populair is. Lagen van plakjes aubergine worden afgewisseld met lagen die bestaan uit fijngehakt rund- of schapenvlees, ui, tomaten, munt en kruiden, vaak met een dikke bechamelsaus erover. Mousaka wordt gebakken in een ronde vorm die vaak eerst met aubergineschillen wordt bedekt.
Moussaka recept
Snijd 5 aubergines in plakjes en bak ze in olijfolie. Laat ze 24 uur op absorberend keukenpapier liggen. Meng 750 g rundergehakt, 3 eetlepels ver ingekookte tomatensaus, versgehakte munt, bladpeterselie, olijfolie, zout en peper. Vet een ovalen ovenschaal in en leg er afwisselend laagjes met gehakt en met plakjes aubergine in; eindig met gehakt. Zet de schaal au bain-marie op het vuur, breng het gerecht aan de kook en zet het 1 uur in een tot 180 °C verhitte oven. Schakel de oven uit en laat de moussaka nog 15 minuten in de open oven staan. Sort het geheel en dien het op.
[ Bron: 'De Grote Larousse Gastronomique' ]
[ Beeld: hlphoto | Shutterstock.com ]