Baba ghanoush

  • 2 koppen
  • 45 min
  • waardering 7,8
  • Sauzen / dips
  • Mediterraan
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 kg aubergine
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 2 eetlepels tahin
  • 60 ml citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • ½ theelepel zoet paprikapoeder

Bereiden

Verwarm de grill voor.

Prik de aubergines rondom in met een vork en leg ze op een ingevette bakplaat. Rooster ze 30 minuten, tot het vel zwart kleurt en de aubergines zacht zijn; keer ze af en toe om. Laat ze 15 minuten afkoelen.

Verwijder de schil van de aubergines en laat ze 10 minuten uitlekken in een vergiet. Meng ze in de keukenmachine met de overige ingrediënten.

Extra benodigd

Keukenmachine

Kookboek

Het recept 'Baba ghanoush' is afkomstig uit het kookboek...

Pesto, dippers en salsa's

diverse auteurs

Pesto, dippers en salsa's zijn eenvoudig om te maken en ontzettend leuk om te serveren bij een feestje, barbecue of gewoon als bijge-rechtje. Met diverse groenten... lees verder

© De Lantaarn. Beeld: AS Food studio | Shutterstock.com

Waardeer dit recept (13 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • FrancesEr moet toch echt een heel klein beetje zout in, voor de extra pit.

    reageren

  • KathleenNiet te doen, veel werk voor niets.

    reageren