Aubergine parmigiano

  • 12 lepels
  • 15 min
  • waardering 7,9
  • Amuse
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 aubergine (300 g), in 6 plakken van ca. 1 cm dik
  • olijfolie
  • 120 g buffelmozzarella
  • 100 g tomatensaus
  • 6 theelepels versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 12 blaadjes basilicum

Bereiden

Bak de plakken aubergine in een pan met een sliertje olijfolie tot ze mals en goudbruin zijn. Breng ze op smaak met wat zout.

Snijd de mozzarella in plakken van ongeveer 1 cm dik en dan in repen van 2 cm breed.

Schep een theelepel tomatensaus op een plak aubergine. Strooi er wat Parmezaanse kaas over. Leg dan onderop de plak 2 blaadjes basilicum en een reep mozzarella. Rol het geheel op en snijd de rolletjes dan in tweeën.

Zet de rolletjes op de lepels en druppel er nog wat tomatensaus over.

Kookboek

Het recept 'Aubergine parmigiano' is afkomstig uit het kookboek...

Amuse Italiano

Laura Zavan

Een boek vol recepten voor heerlijke buffetten of verrassende Italiaanse hapjes met smake-lijke mozzarella, basilicum, paprika, aubergine, gezouten kappertjes... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!