Aubergine met tomatensaus en kaas

  • 4 personen
  • 45 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 grote aubergines, in ½ cm dikke plakken
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 1 handvol vers basilicumblad, fijngehakt
  • 250 g mozzarella
  • verse tomatensaus
  • 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Verwarm de over voor op 200 °C. Bestrijk de plakken aubergine aan beide kanten licht met olijfolie en leg een enkele laag op een grote bakplaat. Breng op smaak met flink wat peper.

Bak ze 15 minuten in de hete oven of tot ze zacht zijn.

Leg om en om lagen gebakken aubergine, basilicum, mozzarella en tomatensaus in een licht ingevette ovenschaal. Strooi er Parmezaanse kaas en zwarte peper over.

Bak de schotel 15-20 minuten tot hij goudbruin en goed heet is. Laat hem voor het serveren licht afkoelen.

Kookboek

Het recept 'Aubergine met tomatensaus en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Easy Italian kookboek

Jennifer Donovan

Het geheim van de Italiaanse keuken is een-voud. De fijne kneepjes ervan zijn makkelijk te leren aan de hand van dit basiskookboek. In deel 1 worden de grondslagen... lees verder

© The House of Books

Waardeer dit recept (15 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • DebbyIk heb een blik gepelde tomaten gebruikt en knoflook toegevoegd. Erg lekker...!!!

    reageren