Aubergines in olie

  • 6 personen
  • 25 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 3 mooie aubergines
  • 4 flinke teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 droge Spaanse pepertjes, fijngehakt
  • 200 ml extra vergine olijfolie
  • 5 eetlepels wittewijnazijn

Voorbereiden

Snijd de aubergines in de lengte in plakjes van ½ cm. Bestrooi een flinke hoeveelheid grof zout op de plakjes en laat de aubergines een uurtje vocht onttrekken.

Bereiden

Voeg de knoflook en Spaanse peper bij 150 ml olijfolie. Voeg wat zout bij de azijn en vermeng met de knoflook, peper en olie.

Giet het vocht van de aubergineplakjes, spoel en droog ze grondig. Rooster de plakjes aubergine op een goed ingeoliede grill tot ze mooi getekend zijn.

Leg enkele plakjes aubergine op een schaal, overgiet met de saus, leg opnieuw een laagje aubergine en eindig met de saus. Zorg ervoor dat de aubergines niet worden blootgesteld aan de lucht.

Kookboek

Het recept 'Aubergines in olie' is afkomstig uit het kookboek...

Napels proeven

Philippe Bidaine

Italië heeft zijn gastronomische reputatie in ruime mate te danken aan het eten en drinken uit Campanië in het algemeen, en Napels in het bijzonder. Vreemd genoeg is... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!