Gegrilde aubergine in tomatensaus met mozzarella

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,1
  • Voorgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 blik gegrilde aubergine in tomatensaus
  • 2 handenvol gemengde salade
  • verse oregano
  • verse basilicum
  • 2 bollen verse buffelmozzarella, in plakken
  • 6-8 rijpe trostomaten, in vieren
  • scheut goede olijfolie

Bereiden

Schep op ieder bord een lepel van de gegrilde aubergine en spreid uit tot een dun laagje. Leg hierop wat gemengde salade met verse kruiden erdoor. Leg om en om een plakje mozzarella en een partje tomaat. Besprenkel met wat olijfolie en wat zwarte peper.

Gegrilde aubergine

Blikken gegrilde aubergine in tomatensaus vind je in de Turkse winkel, maar ook in de supermarkt zie je ze soms staan.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde aubergine in tomatensaus met mozzarella' is afkomstig uit het kookboek...

100 recepten met de blikopener

Anaïsa Bruchner

'100 recepten met de blikopener' bevat een keur aan bijzondere en verrassende gerechten uit blik. Gerechten waarbij het niet alleen een kwestie is van een blik open... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (16 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!