Gevulde aubergine met tonijn

  • 1 persoon
  • 50 min
  • waardering 7
  • Hoofdgerecht
  • Mediterraan
  • Vis

Ingrediënten

  • 1 aubergine
  • 2 tomaten, in stukjes
  • fijngehakt basilicum
  • fijngehakte koriander
  • 1 blikje tonijn in eigen nat, uitgelekt

Bereiden

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de aubergine in de lengte in tweeën. Prik enkele keren met een mes in de auberginehelften. Zet de aubergine 30 minuten in de oven.

Lepel het vruchtvlees uit de auberginehelften. Doe de tomaten met het auberginevruchtvlees in een pan en breng aan de kook. Laat even sudderen.

Breng op smaak met basilicum en koriander.

Voeg de tonijn toe en laat even doorwarmen.

Schep de vulling in 1 auberginehelft. Zet ca. 10 minuten in de oven.

Kookboek

Het recept 'Gevulde aubergine met tonijn' is afkomstig uit het kookboek...

Mijn slankprogramma

Jean-Michel Cohen

Afslanken hoeft geen synoniem te zijn van jezelf uithongeren en je gefrustreerd voelen. Gelukkig sta je er niet alleen voor en staat dr. Cohen klaar om je te coachen... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Aubergine recept tips

Reacties op dit recept

  • SjoerdWellicht met de volgende tips een 8.0 beoordeling: - tomaten prutje in een pannetje met kruiden laten pruttelen (ook 30min). - citroensap voor het frisje. - groentebouillonblokje voor het zoutje. - spaans pepertje voor het pittige (zonder zaadjes) -ook erbij: gesnipperd uitje, gember (vers), knoflook, komijn, beetje kaneel, champignons. Prutje over?: morgen in de macaroni!

    reageren