Geroosterde bieten met ricotta en munt

  • 4 personen
  • 70 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 4 bieten (à 200 g), gewassen en schoongemaakt
  • olijfolie, om te besprenkelen
  • 25 ml rodewijnazijn
  • 250 g verse ricotta, verkruimeld
  • 1 handvol muntblaadjes, gescheurd

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Leg twee stukken aluminiumfolie kruiselings over elkaar om een kruis te vormen. Leg een biet in het midden, besprenkel met olijfolie, breng op smaak met peper en zout en vouw de aluminiumfolie zorgvuldig dicht. Leg op een bakplaat en laat 1 uur roosteren. Controleer met een satéprikker of ze gaar zijn.

Leg de geroosterde bieten op een bord. Maak het pakketje open, snijd een ‘X’ in de bovenkant en duw open zoals bij een gepofte aardappel. Laat een paar minuten afkoelen.

Besprenkel vlak voor het serveren met azijn, bestrooi met ricotta en munt en breng verder op smaak met nog wat peper en zout. Ik zou de biet met een lepel uit de schil eten en de schil laten liggen.

Extra benodigd

Aluminiumfolie

Kookboek

Het recept 'Geroosterde bieten met ricotta en munt' is afkomstig uit het kookboek...

Mr Wilkinson's favoriete groenten

Matt Wilkinson

De Australische chef-kok Matt Wilkinson selecteerde voor dit prachtige kookboek de 24 lekkerste groenten. In Wilkinson's menu's krijgen groenten de hoofdrol... lees verder

© Terra Lannoo

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Bieten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!