Bloemkool balti uit de slow cooker
- 4 personen
- 240 min
- waardering 7,5
- Hoofdgerecht
- Indiaas
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1 grote ui, fijngehakt
- 1 aubergine, in blokjes
- 2 theelepels komijnzaad, licht geplet
- 2 theelepels zwart mosterdzaad
- 1 theelepel gemalen geelwortel
- 1 eetlepel milde currypasta
- 2-3 teentjes knoflook, gehakt
- 400 g gehakte tomaat uit blik
- 450 ml groentebouillon
- 1 bloemkool, in roosjes verdeeld
- 1 vaste aardappel, in blokjes
- 3 eetlepels gemalen amandelen
- verse korianderblaadjes, ter garnering (desgewenst)
- naan-brood, voor het serveren
Bereiden
Verwarm zo nodig de slow cooker voor - zie daarvoor de gebruiksaanwijzing.
Verhit de olie in een koekenpan. Doe er de ui in en bak hem 5 minuten tot hij goudbruin is. Voeg de aubergine toe en bak 3 tot 4 minuten tot die zacht is.
Schep er de specerijen, kerriepasta en knoflook door en roerbak 1 minuut. Schep er vervolgens de tomaten, bouillon en zout en peper door. Breng al roerend aan de kook.
Doe de bloemkool en aardappel in de pan van de slow cooker en schep er het tomatenmengsel over. Leg er het deksel op en kook 3 tot 4 uur op 'hoog' tot de groenten gaar zijn. Schep er de gemalen amandelen door en laat nog 15 minuten koken.
Schep in ondiepe soepborden. Garneer met de korianderblaadjes als u die gebruikt en serveer met warm naan-brood.
Extra benodigd
Slow cooker
Kookboek
Het recept 'Bloemkool balti uit de slow cooker' is afkomstig uit het kookboek...
De slow cooker
Sara Lewis
Het koken met een slow cooker is eenvoudig en stressvrij en daarom ideaal voor de drukke levensstijl van tegenwoordig. Doe gewoon de ingrediënten in de slow cooker... lees verder
© Good Cook