Boerenkool stamppot met merguezworstjes

  • 4 personen
  • 35 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 600 g panklare boerenkool
  • 1¼ kilo kruimige aardappelen, in blokjes
  • 200 ml vleesbouillon
  • 8 merguezworstjes
  • 1 grote ui, in dunne schijfjes
  • 4 plakken bakbacon, in repen van 2 cm breed (ca. 100 g)
  • 1 grote rode paprika, in repen
  • 1 eetlepel (balsamico)azijn

Bereiden

Verhit de olie in een wok of braadpan. Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat de kool al omscheppend slinken. Schep de aardappelen erdoor en voeg de bouillon toe. Smoor de boerenkool en aardappel afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar.

Verwarm een grillpan tot deze gloeiend heet is. Rooster de worstjes in 8-10 minuten rondom bruin, keer ze regelmatig. Schep ze op een bord en houd ze warm onder aluminiumfolie. Rooster ook de ui, bacon en paprika in de grillpan mooi bruin en net gaar.

Stamp de boerenkool en aardappelen in het stoofvocht met een stamper tot een grove stamppot. Voeg de azijn en zout en peper naar smaak toe. Schep de stamppot in diepe borden en verdeel de bacon, ui, paprika en worstjes erover.

Extra benodigd

Grillpan, aluminiumfolie

Variatietip

Vervang de merguezworstjes door runderbraadworstjes of saucijsjes.

Kookboek

Het recept 'Boerenkool stamppot met merguezworstjes' is afkomstig uit het kookboek...

Kook ook - Budget

diverse auteurs

'Kook ook - Budget' bevat verrassend veel recepten voor heerlijke rijst-, pasta- en aardappelgerechten, maaltijdsoepen, broodmaaltijden, eenpans... lees verder

© Inmerc

Waardeer dit recept (9 stemmen)

Boerenkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!