Snelle boerenkool uit de oven
- 4 personen
- 35 min
- waardering 7,8
- Hoofdgerecht
- Hollands
- Vlees
Ingrediënten
- 25 g boter
- 150 g gerookte spekblokjes
- 1 rookworst, in plakjes
- 400 g gesneden boerenkool
- 500 g kant-en-klare aardappelpuree
- 100 g geraspte belegen kaas
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Smelt de boter in een wok en roerbak hierin het spek en de rookworst 3 minuten. Schep de boerenkool erdoor en roerbak nog 5 minuten. Maak op smaak met zout en peper.
Schep de geroerbakte boerenkool in een beboterde ovenschaal en strijk de aardappelpuree erover uit. Bestrooi met de kaas en zet de schaal op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven. Bak het gerecht 20-25 minuten.
Zet ook een pot piccallilly of mosterd op tafel als je die in huis hebt.
Tip
Een halve zak boerenkool over of de ingrediënten gekocht maar er vanavond toch geen zin in? De zak boerenkool kan zo de diepvries in. Kan er meteen mooi 'de vorst erover'.
Opmerking
Dezelfde ingrediënten, maar toch heel wat anders dan die eeuwige stamppot boerenkool met een rookworst erop.
Kookboek
Het recept 'Snelle boerenkool uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...
Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 (paperback)
Mirjam van der Rijst & Marcel van Driel
'Kookboek voor meisjes van 8 tot 88' is een opvallende verzameling van portretten en recepten van vrouwen die... lees verder
© Mo'Media. Beeld: Marcel van Driel