Stamppot met boerenkool en spek

  • 4 personen
  • 30 min
  • waardering 7,4
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g aardappelen
  • 3 uien, grof gesnipperd
  • 400 ml melk
  • ¼ boerenkool, fijngesneden
  • 350 g gerookt spek in blokjes
  • nootmuskaat
  • tijmpoeder

Bereiden

Doe de aardappelen met de uien in een pan en giet de melk erbij. Voeg water toe tot de aardappelen net onderstaan en breng het geheel aan de kook.

Doe de kool en het spek bij de aardappelen als het water kookt. Laat het geheel 14 minuten garen.

Giet de bereiding af, vang het kookvocht op en stamp de aardappelen grof. Voeg eventueel een beetje kookvocht toe. Breng op smaak met peper, nootmuskaat en tijm.

Kookboek

Het recept 'Stamppot met boerenkool en spek' is afkomstig uit het kookboek...

De creatieve kookbijbel

Véronique de Meyer & Michel de Meyer

Heb je af en toe behoefte aan variatie, dan is een kookboek als 'De creatieve kookbijbel' de redder in nood. Al bladerend ontdek je dat er heel wat te doen valt met... lees verder

© Standaard Uitgeverij

Waardeer dit recept (24 stemmen)

Boerenkool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!