![](/i/recepten/kookboeken/2013/koken-golven/broccoli-gnocchi-ricotta-lente-ui-500.jpg)
Broccoli met gnocchi, ricotta en lente-ui
- 2 personen
- 15 min
- waardering 8,3
- Hoofdgerecht
- Italiaans
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 1 stronk broccoli (of bloemkool), verdeeld in roosjes
- 2 eetlepels olijfolie
- 250 g verse gnocchi (uit de koeling van de supermarkt)
- 2 lente-uitjes, in ringen
- 50 g ricotta of crème fraîche
- 3 eetlepels gezouten pinda's, grof gehakt
- 15 zwarte olijven zonder pit
Bereiden
Kook de broccoli 3-4 minuten in kokend water met zout, giet vervolgens af.
Verhit de olie in een pan en bak hierin de gnocchi 6-8 minuten.
Voeg na 5 minuten de lente-ui, broccoli, ricotta, zwarte olijven en pinda's toe. Breng op smaak met zout en peper.
Kookboek
Het recept 'Broccoli met gnocchi, ricotta en lente-ui' is afkomstig uit het kookboek...
![](/i/books/2013/cover-koken-golven-kl.jpg)
Koken op de golven
Claudia Seifert
'Koken op de golven' laat zien hoe je aan boord de smakelijkste gerechten kunt bereiden. Weinig kookboeken combineren de specifieke behoeften en... lees verder
© Uitgeverij Becht