Courgette carbonara

  • 2 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Italiaans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 plakjes bacon, in stukjes
  • 100 g champignons, in plakjes
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 175 ml crème fraîche
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiden

Snijd de courgettes in dunne linten.

Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak hierin de bacon, champignons en ui, tot de bacon goudbruin kleurt en de champignons zacht zijn.

Doe de crème fraîche erbij en breng alles aan de kook. Laat de crème fraîche 2 minuten indikken.

Voeg de courgettes en 20 g Parmezaanse kaas toe, plus wat zout. Schep de courgettelinten regelmatig om, zodat ze goed warm worden.

Verdeel ze over 2 kommen en bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas.

Kookboek

Het recept 'Courgette carbonara' is afkomstig uit het kookboek...

Supergezond

Fern Green

Geef je lichaam en gezondheid een opkikker met de recepten uit 'Supergezond'! In deze ultieme gezondheidsgids vind je maar liefst 200 recepten die je lichaam een boost kunnen geven. Boost je brein met een voedzame tonijnsalade... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!