Courgette met mozzarella uit de oven

  • 4 personen
  • 20 min
  • waardering 8
  • Bijgerecht
  • Italiaans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 2 courgettes, in dunne langwerpige plakken
  • zonnebloemolie om in te frituren
  • tomatensaus (zie 'basisrecept tomatensaus' onderaan recept)
  • 1 bol mozzarella, in blokjes

Voorbereiden

Leg de plakken courgette 2 à 3 uur in water met flink wat zout. Haal ze dan uit het water en dep ze droog met keukenpapier.

Bereiden

Verhit de olie in een pan en frituur de courgettes in een paar minuten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verwarm de oven voor op 180 °C.

Bedek de bodem van een ovenschaal met een laag tomatensaus. Leg er een laag courgetteplakken op en de helft van de mozzarella. Leg de rest van de courgette erop en de rest van de mozzarella.

Doe hier nog een paar scheppen tomatensaus overheen en wat peper en zet gedurende 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Basisrecept tomatensaus

Doe 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en bak een fijngesnipperde ui en een heel teentje knoflook totdat de ui glazig is.

Verwijder de knoflook en voeg een blik tomaten en 2 eetlepels tomatenpuree toe. Voeg wat zout en peper toe en schep alles goed om.

Doe er een groot glas water bij en laat het geheel 30 minuten inkoken. Schep daarna een klontje roomboter erdoor en maal alles fijn in de blender.

Kookboek

Het recept 'Courgette met mozzarella uit de oven' is afkomstig uit het kookboek...

D'Antuono

Famke & Floor van Praag

De markante familie d'Antuono is de drijvende kracht achter de glamoureuze Amsterdamse restaurants d'Antica en Cinema Paradiso, waar pure, authentieke Italiaanse... lees verder

© Unieboek - Van Dishoeck

Waardeer dit recept (39 stemmen)

Courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • InyEn vergeet vooral het klontje roomboter niet. Is de finishing touch.

    reageren

  • allartEcht maar 5 minuten in de oven?

    • MarioJa, echt maar 5 minuten. De courgette is al gaar gefrituurd en de oventijd is alleen maar om het gerecht even te gratineren.

    reageren

  • HannyVan mij mag de knoflook erin blijven, dus snijd hem erg fijn en bak samen met de ui.

    reageren

  • martijnWaarom geen verse tomaten?

    • MarioItalianen maken hun tomatensaus vrijwel nooit met verse tomaten, maar met tomaten uit blik.

    reageren

  • JoanLaatste laag bedekken met parmezaanse kaas. Daarna iets langer in de oven. Kan ook met aubergine.

    reageren

  • marianneWelke italiaan haalt de knoflook uit de saus, heel vreemd.

    reageren

  • mienHeerlijk samen met geitenkaas, courgette, aubergine en is prima te bereiden voor mensen die zoutloos moeten eten, scheelt 2 uur bereidingstijd, boter doe ik er niet in wordt het te vet met de geietenkaas.

    reageren

  • jeannetteIk doe er nog gehakt (rul bakken) bij. Heb je iets meer vulling. Laat ook de knoflook erin zitten en doe door de saus nog wat Italiaanse kruiden.

    • DamienDit is een vegetarisch gerecht, dus moet er geen gehakt bij.

    reageren

  • Alberto Hogervorst Ik heb de knoflook erin gelaten (vers geperst) en wat olijventapenade erbij gedaan en een schepje sambal. Dit is mijn eerste keer maar met de geitenkaas lijkt mij ook wel wat.

    reageren

  • hansJe bespaart ook veel tijd als je de courgettes op de traditionele manier frituurt. Zoals aardappel dus.

    reageren

  • LalaWat ook heel lekker is bij de tomatensausje, een lepeltje groene pesto.

    reageren