Courgettetaart

  • 4 personen
  • 60 min
  • waardering 7,7
  • Hoofdgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 ml slagroom
  • 2 eiwitten
  • 1 ei
  • 3 courgettes
  • handvol peterselie, fijngehakt
  • 1 teentje knoflook, in plakjes
  • voor het boterdeeg
  • 180 g bloem
  • 100 g koude boter, in blokjes

Voorbereiden

Zeef voor het boterdeeg de bloem met een snufje zout in een kom. Meng de boter erdoor tot een fijn kruimeldeeg. Druppel 40-50 ml koud water erdoor en kneed tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel meer water toe als het te droog is. Laat minstens 30 minuten ingepakt in plasticfolie rusten in de koelkast.

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Bekleed de taartbodem met bakpapier en vet de rand in met boter. Rol het deeg dun uit en bekleed hiermee de taartvorm. Zet dit in de koelkast en maak intussen de vulling.

Meng slagroom met eiwitten, ei, zout en peper. Snijd de courgettes in zeer dunne plakjes (met de keukenmachine, op de mandoline of met de hand).

Bedek de taartbodem dakpansgewijs met de plakjes courgette, bestrooi iedere laag met zout, peper, knoflook en gehakte peterselie. Herhaal dit tot de courgette op is. Giet het roommengsel over de courgette en zet de taart 30-40 minuten in de oven.

Extra benodigd

Taartvorm (Ø 24 cm), bakpapier, plasticfolie

Kookboek

Het recept 'Courgettetaart' is afkomstig uit het kookboek...

Hartige taart

Jasmin Schults & Anaïsa Bruchner

Naast basisrecepten voor verschillende deegsoorten vind je in 'Hartige taart' meer dan genoeg inspiratie en variatie op de bekende klassiekers. De vullingen... lees verder

© Uitgeverij Becht

Waardeer dit recept (20 stemmen)

Courgette recept tips

Reacties op dit recept

  • nathalieHeerlijk, maar veel lichter als je halve portie room, halve portie halfvolle melk neemt.

    reageren

  • CarolineHeel lekker. Wat ook lekker en makkelijk is, bladerdeeg rol nemen, op het bakpapier leggen, courgette in dunne schijven en eventjes in het zout leggen om het water eruit te doen. In een pannetje ui fruiten, knoflook uitpersen, klein bakje yoghurt en blikje tonijn erdoor en laten koken, zout en peper. Dat op de taartbodem uitspreiden en daarover de gewassen courgetteschijven, 25 min in de oven.

    reageren