Gevulde tomaten met zoete aardappelpuree van de barbecue
- 4 personen
- 55 min
- waardering 8,3
- Bijgerecht
- Overige keukens
- Vegetarisch
Ingrediënten
- 2 zoete aardappelen
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels kwark
- groentekruiden (zie onderaan het recept)
- 2 eetlepels vers basilicum, gesnipperd
- 4 mooie tomaten
- 50 g Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiden
Leg de zoete aardappelen 30 minuten tussen de gloeiende houtskool. Controleer met een vork of ze gaar zijn. Schil ze en pureer ze met de geperste knoflook en de kwark. Breng op smaak met de groentekruiden en het basilicum.
Snij het hoedje van de tomaten en hol ze uit. Vul ze met de aardappelpuree. Strooi er de Parmezaanse kaas over en zet ze 15 minuten in een gesloten barbecue op 185 °C.
Groentekruiden
Plet of wrijf 10 g paprikapoeder, 60 g kurkumabolletjes, 20 g uipoeder, 20 g foelie, 20 g witte muntokpeper (te koop bij sommige supermarkten of online) tot poeder en meng met 500 g zeezout. Bewaar in een goed afgesloten pot.
Kookboek
Het recept 'Gevulde tomaten met zoete aardappelpuree van de barbecue' is afkomstig uit het kookboek...
BBQ, de outdoor cooking bijbel
Peter de Clercq
In 'BBQ, de outdoor cooking bijbel' deelt Peter De Clercq recepten die iedereen op de barbecue kan klaarmaken. Daarnaast gunt hij een blik in de keuken van... lees verder
© Uitgeverij Lannoo