Stamppot van kapucijners met rookspekjes

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 8,3
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 1 pot kapucijners (500 g)
  • 1 kleine prei
  • 125 g rookspekjes
  • 100 ml volle melk
  • gezouten roomboter

Bereiden

Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.

Spoel de kapucijners af in het vergiet en laat goed uitlekken. Verwijder het kontje van de prei en snijd de prei in dunne ringen. Was de prei goed en laat uitlekken.

Bak in de hete koekenpan de rookspekjes bruin en krokant.

Giet de aardappelen af en stamp ze met de kapucijners tot een puree. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Meng de prei en de rookspekjes door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Stamppot van kapucijners met rookspekjes' is afkomstig uit het kookboek...

Stamppotbijbel

Werner Drent

Met meer dan 200 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Werner Drent in 'Stamppotbijbel' de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Van klassiekers als hutspot en boerenkool tot 'moderne stamppotten' als komkommer-muntstamppot... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Kapucijners recept tips

Reacties op dit recept

  • PetraWat te doen met de prei? Moet gesneden gewassen worden en goed uit laten lekken. En dan? Dat staat niet vermeld

    • chrisDat staat in de laatste zin over de bereiding.

    reageren