Rode linzen met foie gras en rauwe ham

  • 6 personen
  • 30 min
  • waardering 7,9
  • Voorgerecht
  • Frans
  • Vlees

Ingrediënten

  • 200 g rode linzen
  • ½ ui, gesnipperd
  • 1 klein bouquet garni of een bouillonblokje
  • 5 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 4 plakken rauwe ham
  • 150 g half gare foie gras uit blik (mi-cuit)

Bereiden

Doe de linzen in een pan en giet er zoveel koud water over dat ze onderstaan. Voeg de ui en het bouquet garni toe en kook de linzen in ca. 15 minuten gaar. Let goed op, want rode linzen zijn heel snel gaar. Giet de linzen af. Laat afkoelen.

Maak een vinaigrette met de olijfolie, balsamicoazijn en een beetje zout en peper.

Snijd vlak voor het serveren de rauwe ham in repen en de foie gras in blokjes.

Schep wanneer de linzen zijn afgekoeld de foie gras en rauwe ham door de linzen. Verdeel over 6 glazen en sprenkel er wat vinaigrette over.

Kookboek

Het recept 'Rode linzen met foie gras en rauwe ham' is afkomstig uit het kookboek...

Heerlijkheden uit een glas

José Maréchal

José Maréchal is een gepassioneerde chef-kok en patissier. Nadat hij jaren in tal van toprestaurants heeft gewerkt, is hij nu chef-kok en mede-eigenaar van het... lees verder

© Good Cook

Waardeer dit recept (11 stemmen)

Linzen recept tips

Reacties op dit recept

  • MargaFoie gras ..... Dat wil je toch niet eten als je weet hoe dat wordt geproduceerd?

    reageren

  • redactie okoko receptenDe redactie van Okoko recepten heeft medio 2009 besloten geen recepten met foie gras meer toe te voegen aan het receptenbestand.

    reageren

  • EdwinHaal dit recept gewoon van de site. Foie gras is echt te verwerpelijk.

    reageren