Frijoles borrachos

  • 6 personen
  • 120 min
  • waardering 8,5
  • Hoofdgerecht
  • Overige keukens
  • Vlees

Ingrediënten

  • 500 g pintobonen (kievitsbonen)
  • 2 rode uien, 1 doormidden, 1 gesnipperd
  • 150 g bacon, in blokjes
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 4 tenen knoflook, geperst
  • 3 jalapeño's, vers, zonder zaadlijsten en fijngesneden
  • 10 takjes koriander, alleen de blaadjes, gesneden
  • 250 g tomaten, gepeld en zonder zaadlijsten
  • 500 ml donker bier

Bereiden

Zet de bonen onder ruim water en laat een nacht staan (ververs het water een keer).

Meng de bonen met de twee halve uien in 2,5 liter water en breng tegen de kook aan. Controleer na een uur de garing, geef eventueel nog wat tijd en haal van het vuur.

Bak de bacon zacht aan in de zonnebloemolie, voeg de gesnipperde ui toe en bak goudbruin.

Voeg de knoflook, jalapeño's en de helft van de koriander toe en bak een paar minuten door.

Meng door de bonen, kookvocht, tomaat en bier en breng tegen de kook aan.

Laat een halfuur inkoken, breng op smaak met een snuf zout en bestrooi vlak voor het serveren met de overige koriander.

Kookboek

Het recept 'Frijoles borrachos' is afkomstig uit het kookboek...

De BBQ-atlas

Julius Jaspers

Van Alaska tot Zuid-Afrika overal in de wereld wordt er gebarbecued. Overal met eigen ingrediënten en op eigen wijze. In 'De BBQ-atlas' laat Julius Jaspers zien hoe divers barbecueën kan zijn. In meer dan 150 recepten neemt hij je de hele wereld... lees verder

© Carrera Culinair

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Meer groenten recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!