Rode kool salade met gerookte eendenborst

  • 6 personen
  • 20 min
  • waardering 7,7
  • Voorgerecht
  • Hollands
  • Gevogelte

Ingrediënten

  • 200 g rode kool, in zeer kleine reepjes
  • 100 ml rijstazijn
  • ½ koffielepel karwijzaad
  • 1 eetlepel poedersuiker
  • ¼ koffielepeltje cayennepeperpoeder
  • 12 plakjes gerookte eendenborstfilet

Voorbereiden

Leg de reepjes rode kool in een diepe schotel.

Verwarm de rijstazijn in een kleine pan met het karwijzaad, de suiker, de cayennepeper en een snufje zout. Breng gedurende 3 minuten aan de kook en blijf roeren, zodat de suiker en het zout goed oplossen. Haal ze van het vuur en laat de marinade eerst lauw worden voor je hem over de rode kool giet. Meng goed, dek af en laat een nachtje marineren op een koele plek.

Bereiden

Op het moment van het serveren, haal je het vet van de plakjes gerookte eend en snijd je de plakjes in reepjes.

Verdeel de salade over de glaasjes. Leg de reepjes gerookte eendenborstfilet over de rode kool.

Kookboek

Het recept 'Rode kool salade met gerookte eendenborst' is afkomstig uit het kookboek...

Stijlvol dineren, lekkere glaasjes die inspireren

Malika Hamza & Martine Fallon

Glaasjes maken van een maaltijd alleen, met twee, met familie of vrienden een waar visueel en zintuiglijk feest. Glaasjes... lees verder

© Uitgeverij Lannoo

Waardeer dit recept (3 stemmen)

Rodekool recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!