Gegrilde sla met Griekse topping van tomaat, bonen en feta

  • 4 personen
  • 10 min
  • waardering 7,8
  • Hoofdgerecht
  • Grieks
  • Vegetarisch

bevat per portie

  • 363 kcal

Ingrediënten

  • 800 g little gem, gehalveerd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 g gekookte limabonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 500 g gekleurde mini-tomaten, gehalveerd
  • 20 g verse dille, fijngehakt
  • 1 biologische citroen, sap en rasp
  • 200 g feta, verkruimeld

Bereiden

Houd ½ eetlepel olijfolie apart en bestrijk het snijvlak van de slahelften licht met de resterende olie met behulp van een kwastje. Verhit een grillpan tot loeiheet en rooster de sla in circa 2 minuten goudbruin op het snijvlak. Leg op een schaal.

Meng de ½ eetlepel olijfolie met de bonen, tomaten, dille, de helft van het citroensap en de helft van de feta door elkaar tot een salade. Garneer de gegrilde sla met het resterende citroensap, de feta en citroenrasp en serveer met de salade.

Kookboek

Het recept 'Gegrilde sla met Griekse topping van tomaat, bonen en feta' is afkomstig uit het kookboek...

In 20 minuten van XL naar S

Mieke Kosters

Afvallen met pasta's, pizza's, hamburgers, salades, soepen en chocola is leuker en effectiever dan knagen op kanariezaad, tarwegras of ander... lees verder

© Uitgeverij Carrera

Waardeer dit recept (4 stemmen)

Sla recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!