Spinazie met sesamsaus

  • 4 personen
  • 5 min
  • waardering 8,5
  • Bijgerecht
  • Japans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 300 g gewassen spinazie
  • 4 eetlepels goma (sesamsaus)
  • 1 eetlepel zwarte sesamzaadjes

Bereiden

Meng in een ruime kom de spinazie met de goma. Strooi de zwarte sesamzaadjes erover en serveer direct.

Zelfgemaakte sesamsaus

Meng met behulp van een garde 250 g tahin met 150 ml witte rijstazijn, 150 ml sojasaus, 75 ml mirin en 100 ml water. Voeg naar smaak wat sesamolie toe. Voeg om de saus dunner te maken eventueel nog wat extra water toe. Voeg voor extra bite 2 eetlepels sesamzaad toe.

Kookboek

Het recept 'Spinazie met sesamsaus' is afkomstig uit het kookboek...

De bijbel van de Japanse keuken

Tosao van Coevorden

De Japanse keuken is over het algemeen licht en gezond en Japans koken is minder moeilijk dan vaak wordt gedacht; de ruim 126 miljoen Japanners koken wanneer ze uit hun werk komen eveneens de gerechten die in dit boek staan... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Spinazie recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!