Plaattaart met venkel en geitenkaas

  • 6 personen
  • 40 min
  • waardering 7,5
  • Lunchgerecht
  • Frans
  • Vegetarisch

Ingrediënten

  • 1 rol bladerdeeg
  • 2 venkelknollen
  • olijfolie, om in te bakken en mee te besprenkelen
  • 1 takje verse tijm
  • 150 g zachte geitenkaas
  • honing (optioneel)
  • 1 eetlepel pijnboompitten

Bereiden

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Leg een vel bakpapier op de bakplaat en rol het bladerdeeg erop uit. Vouw de randen één keer naar binnen. Prik gaatjes in het midden en schuif de plaat 15 minuten in de oven.

Snijd de venkel ondertussen in dunne plakken van ongeveer ½ cm. Verhit de koekenpan met olijfolie en bak daarin de venkel om en om in ongeveer 10 minuten gaar. Haal uit de pan en strooi er wat zout overheen.

Haal het bladerdeeg uit de oven. Verspreid de venkel over de plaattaart, bestrooi met tijm, verkruimel de geitenkaas erover en druppel er nog wat extra olijfolie en eventueel een beetje honing over. Schuif de plaat opnieuw 10-15 minuten de oven in.

Rooster ondertussen de pijnboompitten in de koekenpan. Let op dat ze niet te donker worden.

Haal de plaattaart uit de oven en laat iets afkoelen. Bestrooi met zout en peper. Garneer met de pijnboompitten en serveer.

Extra benodigd

Bakpapier

Tips

'Gooi het groen van de venkel niet weg! Juist Leuk en lekker om te gebruiken als garnering. Vind je pijnboompitten toch iets te duur (wat ik begrijp!), gebruik dan pompoenpitten. Ook lekker met een handje verse muntblaadjes. Voor de echte kaasliefhebber zou je ook een blauwe kaas (bijvoorbeeld gorgonzola) kunnen gebruiken in plaats van geit.' - Jet van Nieuwkerk

Opmerking

'Dit is een geweldig lekkere, hartige taart en ik maak het mezelf altijd makkelijk door een rol bladerdeeg te kopen. Ik laat die taak toch liever over aan de bladerdeegvakmensen. Dit recept is met venkel en geitenkaas, maar je kunt eindeloos variëren met verschillende groente, kaas, olijven, ham.' - Jet van Nieuwkerk

Kookboek

Het recept 'Plaattaart met venkel en geitenkaas' is afkomstig uit het kookboek...

Uit huis met Jet

Jet van Nieuwkerk

Dit kookboek is voor iedereen die op zichzelf gaat wonen. Of misschien doe je dat al een tijdje, maar kom je niet verder dan spaghetti met kookroom en kant-en-klare magnetronmaaltijden. Of maak je maar weer een bak yoghurt met cruesli als avondeten... lees verder

© Carrera Culinair

Waardeer dit recept (2 stemmen)

Venkel recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!