Witlofstamppot met ham en kaas

  • 4 personen
  • 40 min
  • waardering 9
  • Hoofdgerecht
  • Hollands
  • Vlees

Ingrediënten

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • 500 g witlof
  • 150 g achterham
  • 150 g jonge kaas
  • 100 ml volle melk
  • gezouten roomboter

Bereiden

Schil en was de aardappelen, verwijder de pitten en snijd ze in vieren. Kook de aardappelen in 15 tot 20 minuten beetgaar in water.

Verwijder de onderkant van de witlof, snijd de stronkjes in de lengte doormidden en verwijder de harde kern. Snijd de witlof in reepjes. Was de lof en laat uitlekken in het vergiet.

Snijd de achterham in plakken en dan in reepjes. Snijd de jonge kaas in blokjes van 1 x 1 cm.

Giet de aardappelen af en stamp ze tot een puree. Roer de volle melk en een klontje gezouten roomboter erdoor. Meng de witlof, kaas en ham door de puree en breng de stamppot op smaak met zout en peper.

Kookboek

Het recept 'Witlofstamppot met ham en kaas' is afkomstig uit het kookboek...

Stamppotbijbel

Werner Drent

Met meer dan 200 recepten, handige tips en aanwijzingen laat Werner Drent in 'Stamppotbijbel' de oneindige mogelijkheden van stamppot zien. Van klassiekers als hutspot en boerenkool tot 'moderne stamppotten' als komkommer-muntstamppot... lees verder

© Carrera Culinair. Beeld: Saskia Lelieveld

Waardeer dit recept (5 stemmen)

Witlof recept tips

Reacties op dit recept

  • Er zijn nog geen reacties op dit recept. Wees de eerste!